WANNEER KAN IK OPGENOMEN WORDEN IN HET CCSE REGISTER?

Bij het behalen van het CCSE examen met een score van 65 punten of hoger, heeft u toegang tot het CCSE register en mag u de titel Chemical Safety Expert dragen.

IK BEN VERHINDERD VOOR HET EXAMEN, WAT MOET IK DOEN?

Neem zo snel mogelijk contact op via +31 70 378 0162. Toxic (Sdu) helpt u graag verder.

HOE SCHRIJF IK MIJ IN, IN HET CCSE REGISTER?

Na het behalen van het CCSE examen ontvangt u het certificaat CCSE. Hiermee bent u automatisch het eerste kalanderjaar ingeschreven in het CCSE register. Na dit kalenderjaar moet u zich actief inschrijven voor het CCSE register. Dit doet u door een mail te sturen naar administratie@ccse.nl

HOEVEEL PE PUNTEN ZIJN NODIG OM MIJN REGISTRATIE TE VERLENGEN?

Per jaar moet u 6 PE punten verdienen.

KAN IK OOK PE PUNTEN BEHALEN BUITEN HET CCSE PE EVENT PROGRAMMA OM?

Ja, doe hiervoor een apart verzoek via administratie@ccse.nl. Uw verzoek wordt beoordeeld en afhankelijk van de inhoud en tijd zullen er wel of geen punten toegekend worden. Tip: doe een dergelijk verzoek ruim van te voren zodat u weet hoeveel punten u nog dient te behalen.

WANNEER MOET IK PE PUNTEN BEHALEN?

Het eerste kalenderjaar waarin u uw CCSE examen behaald, bent u automatisch opgenomen in het CCSE register. In het nieuwe kalenderjaar zijn PE punten nodig om de inschrijving in het register te verlengen.

Twee voorbeelden:

  1. U heeft uw examen in december 2022 gedaan en u bent geslaagd, dan dient u zich voor het kalenderjaar 2023 in te schrijven in het register. Dit kan tot uiterlijk 31 maart 2023.
  2. U heeft in februari 2022 examen gedaan en u bent geslaagd, dan bent u gedurende het jaar 2022 ingeschreven in het CCSE register en moet u op 31 december 2023 het benodigde aantal PE punten kunnen overleggen.
IK HEB WEL EXAMEN GEDAAN EN DEZE BEHAALD, MAAR WIL MIJ NIET INSCHRIJVEN IN HET CCSE REGISTER. KAN DAT?

Jazeker, na het behalen van het CCSE examen ontvangt u het certificaat CCSE.

ZIJN ER KOSTEN VERBONDEN AAN MIJN CCSE REGISTER INSCHRIJVING?

Ja, het tarief is € 26,- excl. BTW. Facturatie wordt gedaan door Sdu en geschied ieder jaar in december.

HOE WORDEN MIJN PE PUNTEN GEADMINISTREERD?

Wanneer u een CCSE PE Event bijwoont, ontvangt u na afloop een mail vanuit Toxic (Sdu) dat u heeft deelgenomen en daarmee XX PE punten heeft verdiend. Deze punten worden door Toxic (Sdu) voor u bijgehouden in het systeem. Ieder kwartaal ontvangt u van Toxic een algemene update over uw PE punten status. Tussentijds is uw punten aantal natuurlijk op te vragen via administratie@ccse.nl

Belangrijk: indien u van de begin- en/of eindtijden van het event afwijkt, kan een deel van de punten afgetrokken (zie reglement PE).

WAAROM MOET IK JAARLIJKS PE PUNTEN BEHALEN?

Stichting CCSE is opgericht om het werken met chemische producten in het bedrijfsleven veiliger te maken. Jaarlijks vallen er vele slachtoffers door het foutief werken met chemische producten. We willen dat er binnen bedrijven voldoende kennis en kunde aanwezig is op het gebied van veilig werken met chemische producten. Omdat door innovatie, wetgeving er vele wijzigingen op jaarbasis zijn, maar ook omdat het vakgebied zeer breed is, verwachten we van een CCSE-er dat deze zijn of haar kennis jaarlijks zal bijspijkeren.

HOE KAN IK CCSE BEREIKEN?

Merel Oorschot
administratie@ccse.nl
+31 70 378 0162

WELKE VOOROPLEIDING HEB IK NODIG OM CCSE TE VOLGEN?

De specialistische opleiding CCSE is een essentieel voor alle HSE- of SHEmanagers, veiligheidsfunctionarissen, operations managers, KAM coördinatoren, BHV-ers, preventiemedewerkers, auditors of adviseurs die zich verder willen professionaliseren op het gebied van veilig werken met chemische producten binnen de eigen organisatie. Dit als specialistische aanvulling en verdieping op de VCA, MVK en HVK opleidingen.

Indien u niet één van deze vooropleidingen heeft dan geeft Sdu opleidingen u ter voorbereiding het boek 'Introductie Chemische Veiligheid'. Dit boek dient u voordat de opleiding start gelezen te hebben.